9005 Vs H11 Strålkastare Och Dimljuslampa

När du är i behov av en ny strålkastare eller dimljuslampa låter förmodligen 9005 och H11 som främmande ord för dig. Det här är bara två typer av glödlampor som kan användas för att tillverka dimljus och strålkastare. Känner du till skillnaderna mellan 9005 Vs H11 strålkastare och dimlampa ?

9005 är en standard halogenlampa, medan H11 är en 11 watts LED-ersättning. 9005-lampan är billigare, men de producerar mindre ljuseffekt. Om din bil har LED-strålkastare som fungerar bättre med 9005s kan du överväga att uppgradera till H11.

90011 glödlampor finns i de flesta butiker, och de är en utmärkt investering för din bil. Så vad är skillnaden mellan 9005 vs H11? Vilken är bättre 9005 vs H11?

9005 LED-lampa

9005 LED-lampa, ett helljusljus, används i din bils strålkastare. Den producerar mycket belysning under körning, vilket gör dem idealiska för mörka förhållanden och dåligt väder.

Dessa kan användas i dimmiga områden med högre intensitet än vanliga halvljus. De låter dig se igenom dåligt väder utan att tveka. Det är dock viktigt att kontrollera de lokala lagarna innan du använder en.

Det här är en oändlig debatt: Vilken halogenlampa till din bil är bäst? Vid en första anblick kan de två mest populära typerna av billjus, 9005 eller 9006, verka lika. Det finns viktiga skillnader, såsom deras färglägen och wattal. Dessa kan vara avgörande när man byter ut en äldre enhet som inte fungerar bra.

ZDATT 9005 LED-lampa är av hög kvalitet och har alla funktioner du behöver för att få din bil att glänsa. Med tre färgrör i bärnsten, blått och vitt kan denna strålkastare smälta in i alla miljöer med lätthet tack vare sin fantastiska belysning och ljusstyrka och är 200 % bättre än den vanliga halogenlampan!

Det är lätt att installera, eftersom alla verktyg som behövs ingår. Detta säkerställer hållbarhet i över 5000 timmar innan byte krävs.

Fördelar Med 9005 LED-lampa

  • Ljusare jämfört med andra glödlampor.
  • Det förbättrar bilens estetik när vi använder 9005 LED-lampor.
  • Denna LED-lampa ger riktad belysning.
  • 9005 Bulb värmer upp bristfällig värme.
  • 20% bättre än vanliga halogenlampor
  • För enkel matchning finns det tre färgrör tillgängliga i bärnsten, vit och blå.
  • 5000 timmars användning.
  • Installationen är enkel

Nackdelar Med 9005 LED-lampa

  • Jämför man den med andra glödlampor så använder den mer ström.

H11 LED-lampor

H11 LED-lampan kan användas istället för den vanliga glödlampan i din bil. Ordet normal antyder hur just denna typ av belysning har en vinklad riktning, vilket gör dem lämpliga för både dimljus och strålkastare. De har också mycket mindre bländning än andra typer, så de är inte bara begränsade till stadstrafik utan är lagliga på vägar där det inte finns någon bländande effekt!

När det gäller att välja mellan H9 och H11 LED-lampor finns det några skillnader som du kanske märker när du installerar dem i din bil. En glödlampa har ljusare 65W, men en kortare livslängd än den andra. Effekten på 55 watt möjliggör dimning över längre tidsperioder/livslängder. Allt beror på vilken glödlampa du väljer.

H11 och H11B är lika i sin stiftdesign, men kontrasten kommer från hur de är upplagda. Sockeln på en passar inte på en annan på grund av denna skillnad – den har nakna stift för den andra modellen istället med kapslade delar som L-form ovanpå som du skulle hitta på en officiell Nintendo-kontakt (Tips: Den heter Nintendo Switch).

För installation av strålkastare i fordon är Philips H11 CrystalVision glödlampa ett utmärkt alternativ. Dessa långvariga, högkvalitativa produkter kommer att förbättra utseendet på ditt fordons prestanda på mörka vägar på natten tack vare deras exceptionella ljusstyrka och blåaktiga nyans.

Den hållbara konstruktionen gör att dessa rekommendationer håller ännu längre än de flesta andra glödlampor där ute, vilket innebär att det kommer att vara svårt att hitta dig själv utan dem efter installationen. För att undvika farliga situationer orsakade antingen av funktionsfel eller olyckor, se till att du inte tar bort några lampor från kretsen.

Fördelar Med H11 LED-lampa

  • 65W ljusstyrka.
  • Lämplig för dimljus och strålkastare.
  • Det är mindre bländning.
  • Lagligt att användas på vägar utan bländande effekt.
  • Glödlampans livslängd är längre än för andra glödlampor.
  • Förbättrat utseende
  • Hållbar konstruktion.

Nackdelar Med H11 LED-lampa

  • Inte så ljusstark som 900 lumen.

Skillnaden Mellan 9005 Vs H11-lampor

Det är stor skillnad mellan H11-lampan och 9005-omvandlingarna. Även om de kan vara utmanande att förändra, delar de många likheter som den L-formade designen. Det gör det enkelt för den som inte kan så mycket om bilar och glödlampor. ).

När det gäller funktionalitet kräver halvljusinstallation ett steg mindre än helljus på grund av dess minskade ljusstyrka jämfört med andra glödlampor. Det är alltid en lättnad när du upptäcker att din bil har glödlampor. Med denna 9005 och dess livslängd på 50 000 timmar kommer den att rädda dagen igen på nolltid!

Dessutom kan jag komma tillbaka på rätt spår med att ge mina H11-lampor lite välbehövlig kärlek genom att byta ut de gamla glödlamporna mot nya som kommer att hålla längre än någonsin tidigare, för 30 000 timmars drift är inte heller något vanligt nuförtiden, så de är värda varenda krona spenderat (och mer)!

9005-lampor är ett halvljusljus med en watt på 55W och en belysningseffekt på 900. De kan hittas i bilar, motorcyklar, cyklar etc. medan H28 cm helljus har högre ljusstyrka vid 90 lumen per sekund (lpm). Både 9055- och HB3-adaptrarna samt 9150-adaptrarna är kompatibla med båda dessa typer.

Vilket är Bättre 9005 Eller H11?

9005 har en livslängd på 50 000 timmar, vilket är 50 gånger längre än H11-lampor. Det kan lysa starkare, och det är en bra idé att överväga en annan typ om din nuvarande går sönder under en tid tills du kan få den verkliga affären igen.

Det är viktigt att göra det när du reser långa sträckor med familj eller vänner, även om det finns vissa farhågor om att denna 9005-lampa inte är tillräckligt ljusstark som många andra modeller på marknaden idag.

9005-produkter rekommenderas i allmänhet mer av proffs och experter också, medan vissa användare hellre vill behålla sin H28 cm på grund av det extra ljus de ger som andra inte gör. Dessa adaptrar kan användas med många olika typer av adaptrar, vilket gör det enklare än någonsin att välja rätt.

Var och en har sina egna för- och nackdelar mot sina konkurrenter, vilket är anledningen till att jag älskar att granska båda dessa samtidigt så att du kan få en bättre förståelse för vad du kan förvänta dig innan du gör ditt köp. 9005-lamporna kan vara bra för personer som önskar en större ljusstyrka, men de är inte lika hållbara som H11-lampor, vilket är en stor nackdel.

Å andra sidan är H28 cms glödlampor med lägre wattal som ofta används för dimljus och helljus. Det är en bra idé att undersöka detta alternativ för förare som vill prova något nytt.

Slutsats

När det kommer till dimljus och strålkastare behöver du en glödlampa som kan stå emot väder och vind. Om din bil ofta utsätts för hårda väderförhållanden eller om du bor i ett område där det ofta regnar, snöar, hagel eller annat dåligt väder – kan en 9005-strålkastare vara ett bättre alternativ för dig än H11.

Eftersom glödtråden inte är lika ömtålig, är det mindre benägna att spricka när de utsätts för extrema temperaturer. De är också mer tilltalande än H11-lökar eftersom de ofta är tjockare och skrymmande. Det är allt vi har på 9005 Vs H11 strålkastare och dimljuslampa.

Vanliga Frågor

Kan En 9005-lampa Passa En H11?

Båda är lika stora. 9005-lampan är en 12V (12 Watt) H11-lampa. Alla 9005-lampor fungerar i en H11-sockel. Skillnaden beror på wattal och färg på glödtråden, inte faktisk diameter. Det är samma sak med alla lökar som finns i olika storlekar och former.

Kan Du Använda 9006 Istället För H11?

Nej. Om ditt fordon är 2007 eller nyare, så absolut inte. Det är viktigt att notera skillnaden i glödlampstyp när man byter strålkastarglödlampor på vilket fordon som helst eftersom vissa fordon använder 9004 eller 9007 glödlampor istället för H11 eller H1, så människor är felaktigt säkra att köra på natten utan någon god anledning.

Kan Jag Använda 9006 Istället För 9005?

Med en liten modifiering kan 9005 eftermonteras för att passa i uttaget på ett inkompatibelt fordon. När du väl inser att det är för helljusglödlampor och inte för låga, kommer din förvirring att försvinna!